Loading...
Råvaror2018-01-03T09:24:25+00:00

Naturliga råvaror

När det gäller hudvänliga och funktionella produkter hör vatten till de viktigaste råvarorna för att återställa hudens fuktbalans. Därför har AMOA fokuserat i hög grad på vattnets kvalitet och använder bakteriologiskt rent vatten vid tillverkningen. En av produktingredienserna hos AMOA är således vatten med så låga halter av konserveringsmedel som möjligt.

Alla de råvaror som används i produktserien AMOA har testats samt är funktionellt välunderbyggda. Här är det fråga om naturliga råvaror som verkligen är till hjälp i vardaglig intimhygien.

Tranbär
Vaccinium macrocarpon

Urinvägsinfektioner hos kvinnor är mycket vanliga, de ger upphov till obehag och kan förvärra andra sjukdomar i urinvägarna och könsorganen. Tranbär kan förebygga urinvägsinfektioner. De verksamma ämnena i tranbärsextrakt (procyanidiner) tros hindra bakterier från att fästa sig vid slemhinnorna i urinvägarna. Dessutom är det känt att tranbär har antioxidanta effekter. Tranbär kan hjälpa till att bibehålla en fastare hud och bättre elasticitet.

Samtidigt kan tranbär skydda kroppen mot miljögifter och fria radikaler som orsakar ett förtida åldrande och infektioner. Produkt med anti-agingeffekt! Produkterna från AMOA innehåller även ett effektivt extrakt av amerikanskt tranbär (Vaccinium macrocarpon) med en balanserande effekt på huden i intimområdet och slemhinnorna i slidan samt hjälper till att dämpa tillväxten av till exempel jäst och bakterier. Produkterna återfuktar och ger en behaglig känsla på huden.

Ringblomma
Marigold, Calendula officinalis

Ringblommans vackra brandgula kronblad innehåller en stor mängd vårdande aktiva ämnen, och hör till de mångsidigaste och effektivaste växterna med tanke på hudens naturliga hälsa. Ringblomman är känd för att ha en lugnande och fuktgivande effekt på irriterad hud. Naturligt antiseptiska egenskaper gör växten milt antibakteriell och lämpar sig därför utmärkt att användas i hudvård.

Passar alla hudtyper, särskilt känslig hud. Höga halter av verksamma ämnen såsom karotenoider gör ringblomman värdefull i synnerhet när det gäller att vårda huden liksom att upprätthålla och vitalisera hudens naturliga balans som är ytterst viktigt för en känslig eller åldrande och allt tunnare hud, speciellt i intimområdet.

Soijabönsolja
Glycine soybean oil

Sojabönsoljan innehåller otaliga ingredienser som är välgörande för huden. Oljan återfuktar, fräschar upp, skyddar mot infektioner och reparerar huden. Men den används i synnerhet för att den innehåller ingredienser som hindrar huden från att åldras i förtid eftersom oljan i sojabönan ökar hudens egna produktion av hyaluronsyra och på så sätt bidrar till att återställa vitaliteten i huden. Sojabönans olja bildar en hinna på huden som skyddar och samtidigt gör huden mjuk och len.

Lecitin som extraheras ur sojabönan har viktiga hälsoeffekter och förbättrar ämnesomsättningen i cellerna. Sojabönan innehåller även isoflavonoider, som liknar östrogen, och ökar elasticiteten i huden.

Kokosolja
Coconut oil

Kokosolja kan användas på många olika sätt. Kokoskoljan är en utmärkt vegetabilisk olja med vårdande och rengörande egenskaper som stärker hudens egna skyddsmekanism och passar därför mycket väl för atopisk hud, eksem, akne, torra slemhinnor samt vid hudpsoriasis. Fettsyror innehåller små molekyler. Därför absorberas kokosoljan snabbt i huden.  

Kokosoljan är en naturlig ingrediens som i allt högre grad används i kosmetika. Anledningen är att kokosoljan som anses skydda, vårda och rentav ge spänst håller huden både mjuk och frisk.

Avokadoolja
Persea gratissima oil

Avokadooljan extraheras från avokadoträdets frukter. Avokadooljan vitaliserar, återfuktar, reparerar, skyddar och lugnar huden samt aktiverar hudens funktioner. Särskilt en ålderstigen eller annars torr hud är tacksam för detta! Avokadooljan är rik på bland annat vitaminerna A, E och B, omättade fettsyror samt lecitin. Vitamin A hjälper till att bilda nya celler och fördröjer processen som leder till förhornade och döda celler i överhuden. Vitamin B främjar cellernas ämnesomsättning och de för människan nödvändiga fettsyrorna förhindrar sprickor i de översta hudlagren.

Avokadooljan passar alltså särskilt bra för en åldrande, torr och sprucken hud liksom utmärkt för vård av huden i intimområdet.

Panthenol
Provitamiini B5

Panthenol, som utvinns ur växter, är en del av vitamin B5 och även känt under namnet panthotensyra. Panthenol hjälper huden att upprätthålla fuktbalansen och gör således en torr hud mjukare och mer elastisk. Eftersom panthenol absorberas lätt i människans celler har den effekt även på de djupare hudlagren.

Panthenol reparerar hudvävnader och håller huden frisk. Kroppen behöver panthenol för en bra omsättning av proteiner, kolhydrater och fetter som i sin tur reparerar hudceller. Panthenol har lugnande egenskaper och lindrar även en irriterad hud, och beskrivs ha betydande effekt när det gäller ”mottaglighet för sinnesförnimmelser” på huden i intimområdet.

Vatten

AMOA använder som produktingrediens alltid vatten med så låga halter av konserveringsmedel som möjligt. En allmän rekommendation är att kosmetikaindustrin ska använda vatten med en elektrisk ledningsförmåga på högst 4,3 µS/cm (mikrosiemens per cm). AMOA uppfyller med lätthet den rekommenderade nivån och säkerställer således att produkterna håller jämn vattenkvalitet och är trygga att använda.